Ревност е основният мотив за убийството на 28-годишната Фанка, по който работят разследващите. Криминалисти откриха тялото на младата жена, заровено в барака в необитаема къща. По първоначални данни, бившият съпругът на жената Александър Пашов (мъжът в средата, който е с качулка) е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление.

Пред кметството в с. Пъдарско се проведе брифинг за убийството на Фанка Атанасова. Изявление направиха Ваня Христева, окръжен прокурор и Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив. В момента разследващите са в дома на Пашов, предаде репортер на GlasNews.bg.

Кметицата на Пъдарско за Фани: Много кротка и възпитана жена

Има привлечен обвиняем за убийството на младата жена в пловдивското село Пъдарско. Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Той допълни, че лицето е задържано за 72 часа, в които прокуратурата, след като се запознае със събраните доказателства, ще прецени дали да внесе мярка „задържане под стража“. Има съдействие от страна на извършителя, уточни прокурорът.

Съпругът е задържан още в началото й и с него са водени активни беседи, но започва да оказва съдействие на по-късен етап, съобщи полицейският инспектор. По думите му за момента няма опасения от напрежение между двата рода, защото се касае за семейна трагедия, но за всеки случай в селото има засилено полицейско присъствие.

Последно тя е видяна вчера сутринта, когато е тръгвала на работа
Не е имало сигнали в полицията от страна на жената. Двамата съпрузи са разделени повече от 1 година и не живеят заедно. Имало е комуникация между тях по мобилните телефони. И двете лица - и извършителят, и убитата - са с чисто криминално и съдебно минало, не са известни на полицията. 

На 25 ноември в късния следобед е подаден сигнал в село Пъдарско, че е изчезнала млада жена. Започнало е разследване на различни версии. Тялото на жената беше намерено днес в барака и се касае за убийство. Извършени са необходимите следствени действия – огледи, претърсвания и изземване, обясни прокурор Димитър Молев.

Вероятно мотивът за престъплението е ревност. Предвижданото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години, каза още наблюдаващият прокурор.

За момента няма данни някой да е оказвал съдействие на съпруга за извършване на престъплението, информира полицейският инспектор. 

Припомняме, че 28-годишната майка на две деца бе открита мъртва днес в изоставен гараж.

 Фани Атанасова тръгнала в петък сутринта за работа с микробус от Пъдарско до Раковски. Не се явила на работното си място и работодателят й започнал да я търси. В района на водоем е открит бусът и личните й вещи – дамска чанта и счупен мобилен телефон. Полицията обяви жената за издирване, а по-късно задържа мъжа й като го заподозря в убийство.

Младата жена има две деца - момче на 14 г. и момиче на 8.

Трагедия! Изчезналата Фани е убита СНИМКИ