Полицаи от Първомай задържаха две момчета, непосредствено след грабеж в неделя.

Работата по „горещи следи“ стартирала по сигнал, получен в районното управление в първите часове на почивния ден, жител на Старозагорско. Той обяснил, че спечелил голяма парична сума в игрална зала в Първомай и потърсил случаен превоз, за да се прибере вкъщи.

Непознат младеж, който също бил в обекта, услужливо му предложил транспорт срещу приемлива сума и мъжът се качил заедно с него в лек автомобил, управляван от друго момче.

Мъртвопияна открадна кола, причини катастрофа и опита да избяга. Полицаи пострадаха

По пътя обаче водачът внезапно променил посоката на движение и отбил колата встрани, а неговият приятел нападнал с удари мъжа и му отнел спечелената сума. Веднага след посегателството младежите избягали с автомобила, а потърпевшият потърсил помощ в полицията.

При организираните издирвателни и заградителни действия часове по-късно криминалистите заловили основният извършител на престъплението - 19-годишен от Чирпан, с множество криминалистични регистрации и присъди. За едно денонощие е арестуван и неговият съучастник, на 18 години, който шофирал автомобила.

Пожар изпепели стопанство край Пловдив

Установена и иззета е и повече от половината от отнетите пари. След доклад на случая в Районна прокуратура – Пловдив 19-годишният е задържан за срок до 72 часа.

При друг случай са заловени апаши-гастрольори са задържани от криминалисти на РУ-Първомай. Момчетата, на 18 и 17 години, са от хасковска област, а регистрациите им в полицията са многократни. В петък срещу събота те действали на територията на първомайското село Дълбок извор, където разбили търговски обект и задигнали оборотни пари, ваучери за пазаруване и няколко бутилки бира. Пред разследващите задържаните са направили пълни самопризнания за стореното. По случая се води досъдебно производство. 

Снимката е илюстративна