Видео, разпространено в социалната мрежа Facebook, показа част от мелето, което стана преди дни в столичния кв. "Люлин", видя GlasNews.bg.

При боя, който се разигра в петък вечерта, трима души пострадаха. Разправията започнала около 20.00 ч. на улица „Проф. д-р Александър Станишев”. Старата вражда между братята Анджело, Михаил,  Алексанъдър и 31-годишния Любомир Велков ескалира. Първо имаше скандал, а после бой. 

„Излизам с брат ми от пицарията, Любо виждам как посяга на брат ми и го удря. Оттам аз тръгвам, обаче брат ми сам започва да му прави суплекси, да го хвърля като парцалена кукла”, разказа за боя Анджело - един от тримата брята. Вероятно този епизод от сблъсъка показват и кадрите, разпространени от профила на "Михаил Един Бериша".

 

Говори третият брат, участвал в мелето в „Люлин”

Последвала и умишлено предизвикана катастрофа. Зад волана е Любомир, твърди един от участниците в люлинското меле.

След свадата, шофьор премазва с автомобила си крака на Александър. Останалите двама мъже са с прободни рани. Единият е бил откаран във ВМА, а другият в УМБАЛ „Света Анна”. Те бяха изписани и задържани в 9-о РУП.

Проговори майката на братята, участвали в масовия бой в "Люлин"

Ангел Бериша е в тежко състояние в реанимацията на „Пирогов” след побоя. Той бе опериран заради  изключително сериозната фрактура на едната подбедрица. Лекарите не успяха да спасят крайника, който бе ампутиран. 

За възстановяването му е необходима кръв, а негови близки призовават всеки, който желае да дари. Това може да стане в ентъра по кръводаряване на улица "Братя Миладинови".

 "Благодаря на ромите от "Люлин" 1, само те помогнаха синът ми да е жив сега!". Тези думи отправи във Facebook майката на пострадалите братя. Репортер на GlasNews опита да открие Десислава Бериша за повече подробности за тези думи, но към момента на публикуване на материала отговор не последва.

По думите ѝ конфликтът между децата ѝ и другия замесен в масовия бой е от отдавна.

„Те са имали вражда от деца, този същия Любо. От деца той постоянно има конфронтация с моите деца. Особено с малкия ми син, то го би, то го гони. Това е човек, който e със страшнi финансови възможности, изкарани от наркотици, който се вживява на шерифа“, разказа преди дни пред bTV майката на тримата братя.

СДВР: Боят в "Люлин" е станал между криминално проявени