Видеоклип, изпратен от свидетел на инцидента на Околовръстното, при който загина французин, показва първите минути след катастрофата. На него се виждат и двамата полицаи, за които се твърди, че са фамилиарничили с извършителя Димитър Любенов.

На кадрите се вижда и самият Любенов заобиколен от двама униформени.

Може да се забележи и полицайката, за която се твърди, че се е разговаряла с извършителя и се е смеела, пише bTV. При катастрофата дрогиран и пиян помете кола - загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Според вътрешния министър двамата полицаи са оказали съдействие на шофьора Димитър Любенов, причинил катастрофата.

Полицайката, проверявана за катастрофата с Любенов, свързвана и с дилър? СНИМКИ

Версията на Любенов: Полицаите са виновни за катастрофата

 Любенов няколко пъти се опитал да си извика "Дринк енд драйв", но така и не му била изпратена кола да го вземе. Това го принудило да се качи на Поршето пиян и дрогиран и да се отправи към автомобил на "Дринк енд драйв", който го чакал на околовръстното. По пътя обаче го спира полицейски патрул. Любка Гечева и Георги Малински му поискали 200 лева, за да го ескортират, но сумата не включвала изпращане до дума му.

Това е обяснил в своите показания обвиненият шофьор за убийството на френския гражданин при катастрофата на столичното Околовръстно шосе. Това информират запознати с разследването. Днес се очаква Димитър Любенов да потвърди своята история и пред съдия.

Любенов карал пиян и дрогиран към автомобил на "Дринк енд драйв", което е необичайна практика. Шофьорите от фирмата, които да поемат управлението на автомобила им.

Знае се, че двамата полицаи от Шесто, които са станали свидетели на адската катастрофа и се опитали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди това са били в кв. “Горна баня”. Двете коли на няколко пъти са били засичани от пътни камери.

Любенов обяснява, че патрулката го спряла точно на бул. “Пушкин” като му подала светлинно-звуков сигнал. Мъжът признал на полицая, че е пиян и че пътувал към  “Дринк енд драйв". Униформеният не се легитимирал, не поискал и документите на Димитър, но го попитал "Какво ще правим?".

"Аз му отговорих, че мога да почерпя или да изчакаме колата на “Дринк енд драйв”, твърди Любенов, а полицаят го попитал колко пари може да даде. "Казах, че мога да го почерпя с 200 лева, а той ми отвърна, ще ме съпроводи до някъде. Дадох му парите и той се върна в патрулката. Под съпровождане разбирам да карат с мен, за да нямам проблеми. До сега не са ме съпровождали полицаи със служебна патрулна кола", обяснил Любенов на разследващите.

Поискаха 15 г. затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков