Любка Гечева, проверявана, че е подпомогнала Димитър Любенов, е близка с осъждан наркодилър. Тя е била разследвана от МВР за контакта си с Йонко Иванов.

„Полицайката била командирована в Слънчев бряг, когато мъжът е арестуван там с пико, а впоследствие осъден на година и четири месеца затвор. Иванов бе задържан през август 2018 г. в курорта. През вечер Йонко качвал снимки във фейсбук с полицайката. Тя не е писала докладни записки за контакта си с криминален контингент, макар да е длъжна по закон. Йонко парадирал из курорта, че полицайка му е гръб и го пази. Не е споменавал обаче, че става дума конкретно за Гечева, пише 24 часа.

Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното, е карал със 195 км/час

„Видях полицаите, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи силно впечатление, колкото момичето. За мен поведението беше много непристойно. Не може униформен служител да се държи по този начин при престъпление. То не беше разговор - беше фамилиарничене, потупване, кикотене“. Това коментира Михаил Главчев, един от свидетелите на катастрофата, който помага на пострадалите.

Служител на МВР се кикотеше, потупваше Димитър Любенов

Припомняме, че вчера вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че СГП е отказала да задържи двама полицаи, съпричастни към катастрофата на Околовръстното шосе в София преди 10 дни. Според вътрешния министър двамата полицаи са оказали съдействие на шофьора Димитър Любенов, причинил катастрофата.

Прокуратурата също отговори на тези твърдения. "Изказванията на министъра не отговарят на истината и фактите по делото и не кореспондират с предвидените изисквания в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за министерството на вътрешните работи (ЗМВР). Съгласно закона, регламентиращ действията на служителите на МВР, а именно чл. 72 от ЗМВР, единствено и само органите на полицията могат да задържат лица, за които има данни, че са извършили престъпление. Тези задължения са извън правомощията на прокуратура", посочват от държавното обвинение.

Отстраниха полицаите от катастрофата на Околовръстното в София

 

Прокуратурата отговори на Демерджиев за полицаите от катастрофата с Любенов