Насочена осколочна бомба е била взривена дистанционно под автомобила, в който е пътувал главният прокурор Иван Гешев. Става въпрос за атентат, а не за инцидент, коментира единият източник от спецслужбите. Гората около мястото на взрива е била унищожена в радиус от 5 м. 

Инцидент с кортежа на главния прокурор, имало ли е взрив?*

Гешев е пътувал в бронирано ауди и това го е спасило при взрива на пътя София - Самоков, твърди още "24 часа". Според информирани той ползва няколко бронирани автомобила. Затова и на публични събития журналистите са го забелязвали да пристига с различни марки коли. Днес кортежът на главния прокурор също е бил от бронирани автомобили, което вероятно обяснява и липсата на сериозно пострадали.

Ползвани са колите, с които Гешев пътува за Украйна. Трябвало е след това да замине за Турция, затова колите не са сменени. Главният прокурор обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк. Явно атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

Главният прокурор Иван Гешев е пътувал заедно със семейството си в момента, в който пред кортежа му избухнало взривно устройство, съобщи NOVA.

Огледите на мястото продължават. Там е и шефът на националното следствие Борислав Сарафов, който се очаква малко по-късно следобед да направи изявление. 

Главният секретар на МВР: Иван Гешев е бил в основния автомобил в кортежа