Ана Семерджиева е собственикът на питбулите, убили домашното куче Макси в Пловдив, научи GlasNews.bg. Жената живее в район „Южен“, в който е станал инцидентът.
 
В петък вечерта тя ги разхождала на бул. „Македония“ в Пловдив на каишка, но без намордник. В един момент те се нахвърлят върху 5-килограмовото куче Макси, порода "мини немски шпиц", което в този момент Минко Минков извел на разходка.
 
Раните, които нанасят на кучето, са смъртоносни. Кучетата нахапват и самия Минко.
 
"Казах й, че те могат да разкъсат както малки кучета, така и деца, както и възрастни хора. Тя спокойно отговори: "Зная, затова ги разхождам на алеята след осем часа" и си тръгна“, разказа пред GlasNews.bg собственикът на убитото куче.
 

Два питбула убиха домашно куче в Пловдив СНИМКИ 18+

От профила в социалната мрежа на Ана Семерджиева личи, че тя ги извежда както през деня, така и вечерта. На повод ги водят дори деца. На моменти ги пуска без каишка, за да разкъсат гума.
 
След като публикувахме първата статия с информация за инцидента, самата Ана публикува пост в една от групите във фейсбук, в който коментира инцидента. В него признава, че е помислила кучето за котка. Самият собственик на Макси е чул думите „Котка, дръж“ и тогава кучето му е било нападнато от питбулите. Ето какво пише Ана, като текстът е без редакторска намеса:
 
„Спешна помощ! Не мислех, че ще се вкарам в такива филми с питбулите, но и на нас ни се случи!  Винаги разхождам кучетата късно, лято 23ч, вече след 22Ч.имам 2 питбула и ги разхождам без надзорник , но с каишка с шипове. Излизам късно , за да нямам проблеми с малките пантофи , дето имат повод , но повода е в на стопанина ръката , а кученцето щъка свободно.

И нещеш ли , чичкото си хвърка боклука , аз аз с 2 питбула на поне 5 м от него. . Помислих кученцето , за котка и останах спокойна, защото котките не идват до нас, само гледат от страни. И кученцето се навря направо в моите питбули! Белята стана! Не го убиха, но го нахапаха доста.стопанина дойде и взе да се вайка, какво ще каже на жена си, аз седях от страни и му казвах да заведем кученцето в клиника. Започна да дрънка, че са убийци и трябва да са с надморник. … и знаете легендата за кучетата питбули. Каза че ще вика жена си, а аз да не мърдам с тон, доста заплашителен, а аз му казах да остави повода до кученцето и да ходи където ще. През цялото това време , моите си седяха седнали до мен!

Въпросния чичко , видя че няма на къде с изискванията ми за повода и му предложих да звънна на жена му. Последваха заплахи, дори се опита да ме приближи, тогава вече се притесних, защото усетих моите колко нервни стават- а се бе скъсал повод, и чичкото щеше да си замине… въпроса ми е:
Каква наказателна отговорност нося? 
Какви са последствията за кучетата ми?
Разследване ли се прави? 
Жалби ли се пускат?
Не ме интересува каква е глобата, но искам да си запазя кучетата.
Който е имал подобна случка, моля за съвет
Благодаря!“
 
Самата Ана в един от постовете си се възмущава на хората, които смятат питбулите за опасни.
 
„Ей, така като си гледам фейса, разбрах , че един от основните проблеми на България са Не крива политика , инфлация здравеопазване …. Питбулите!
Аз имам 2 броя— майка и син!
Лигави до безобразие, верни до болка!
Не ги разхождам през деня, ходим на разходка през нощта, защото хората се плашат!
Куче и дете — както го възпиташ!
… Защо напоследък всички питбули и стопаните им сме по общ знаменател - чудовища!
Мен лично ме е страх от бездомните кучета, като се прибирам вечер!“, пише в пост Ана Семерджиева.
 
И продължава:
 
„Комшийката , разлива манджи и храни 10 улични котки, но плюещите Питбулите не забелязват това! ( лято като дойде “Арома терапия”)
Млади ,гримирани девойки обикалят хранителни магазини и ресторанти с кучета в ръце ( пумеран, йорки…и т.н) пак не виждате тези неща и е ок за вас да си купувате храна на вас и децата си , а до вас да обикаля, малко , космато..
Та, мили мои , като следващия път нямате работа и започнете писанията си за питбулите, моля - обърнете и внимание на стопаните! Някой от нас не ги гледаме за престиж или мода, а с любов!“, пише още Семерджиева.


 
Ден след инцидента с убитото куче, на стори в профила си тя е качила два забавни поста.


 
„Шокът и мъката за цялото ни семейство е без аналог. Ние загубихме не куче, а член на семейството ни от 13 години. Дъщеря ни е в агония, след като беше жертва в катастрофа преди месец и вече излизаше от това състояние, сега по нейни думи убиха и братчето й. Тя е студентка Дентална Медицина първа година, само си представете как й се отразява това и как ще продължи напред.
Защо трябва да сме потърпевши от изборът на този индивид да отглежда убийци и да съсипва нашия живот. Трябва ли да убият човек, за да се ограничи този произвол.“, питат стопаните на убитото куче.
 
Те са подали жалба днес в Първо районно управление в Пловдив и в Районна прокуратура.