Независимият депутат Джейхан Ибрямов е арестуван в София вчера.

Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди, че депутатът е задържан в сряда вечерта (2 октомври) и е отведен в следствения арест заради купуване на гласове.

Защитникът му Йордан Киров допълни, че снощи жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Акцията на Антикорупционната комисия в София започна на адрес, свързан с Ибрямов, който е кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”. По неофициална информация при претърсването са иззети документи, свързани с разследването срещу бизнесмена Румен Гайтански, известен като Вълка, както и за ТЕЦ „Варна”. Открити са и пари.

"Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. Претърсването е приключило. В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди", обясни от своя страна адвокатът, цитиран от БТА.

Според Киров оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на кандидата за народен представител.

Няма информация ЦИК да е свалила имунитета, който Ибрямов има както като депутат от 50-тия парламент, така и като кандидат за народен представител.