Съседи на задържана жена се опълчиха на Икономическа полиция в София. Става дума за служителка на малко магазинче в квартал "Гоце Делчев".

"Днес (б.а вчера) при проверка на магазина ми от Икономическа полиция, служителите видяха списъка на който записвам приятели и клиенти на версия до заплата и пенсия. Според тях нямам право или купувам гласове. Задържаха Светла за 24 часа. Моля всички приятели в 20.00 да се съберем пред 4то РПУ. Стига имитация на действия и натиск.", пише Любомир Ценков.

Други жители в района потвърдиха, че от магазина винаги са помагали на хора, които не разполагат на момента с пари.

"Това е магазин, който работи повече от 20 години, а собственикът винаги е помагал на всички! Дори и на мен ми е давал неща, които плащам по-късно, защото не съм взела парите. Пред магазинчето винаги има някой , който седи и моли за една бира или цигара и я плаща когато има. Помогнете на човека, нелепо е! ", посочва Радостина З.

"Една майка е вътре за глупост! От две седмици се говори за някакъв луд, който обикаля между училищата и приканва децата да се качат в колата му! Полицията бездейства! Но за глупост задържат човек!", добавя Анелия П.

Хората добавят, че всеки един от съседите с готовност би дал свидетелски показания, че в дадения обект не се осъществява купуване на гласове.

Към този момент не е изнесена официална информация по случая.

Очаквайте подробности!