Столичанка се опитва да отгатне причината, поради която личният ѝ автомобил отново е жертва на вандалска проява.

Жената за втори път намира колата си разбита и ограбена. Гумите били нарязани. Тя дори не отчита като сериозен проблем редовното чупене на чистачки и дране на части от купето.

Случаят е от района на улица "Марагидик" и бул. "Ситняково". Мари Г. недоумява защо е жертва на подобни прояви, опитвайки да разбере дали и други жители на въпросния квартал са били потърпевши от сходни вандалски деяния.

"Някой друг от групата има ли подобен проблем? Втори път намираме колата си разбита и ограбена, гумите ѝ спукани, а за счупените чистачки и дрането няма и да коментирам! Колата се паркира правилно - преди някой да попита", пише тя в една от столичните групи във Facebook.

Оказва се, че има и други потърпевши в предходните месеци.

Младеж се изложи страшно, набра си стока и изчезна ВИДЕО+СНИМКИ

 "Ако е тук, и моята кола преди година беше разбита и ограбена на същото място. Подадох жалба в 1-во, но без ефект. Казаха ми, че на това място няма камери и често крадците го предпочитат. Съветвам ви за всеки случай подайте и вие, може да имате по-голям късмет. За дрането и спуканите гуми не мога да коментирам, но е възможно да ви е нарочил някой комплексар колата. Особено ако сте спирала около/на гаражи или места приличащи на такива, места с гуми, шишета и всякакви подобни примитивни устройства", пише Михаил М.

"Бих казала, че това е често срещана практика в този иначе така "елитен" квартал. И аз самата многократно ставах жертва на такива безумия, които нито полиция, община, застрахователи не поемат инициатива да прекратят", пише Гергана С.

"Чистачките и дрането ме насочват към това, че е конкретно и целенасочена изява към вас лично", пише Дима К.

Припомняме, че само преди дни ви разказахме за други неволи, застигнали собствениците на коли в София. Граждани алармираха за кражби на гориво от автомобили в столичния квартал "Лозенец". В късните часове на 30 декември неизвестни са източили горивото от автомобила й. Колата й била паркирана на улица "Кръстьо Сарафов". Оказа се, че не е потърпевша единствено тя.

Сред засегнатите бе и общинският съветник  от групата на "Продължаваме промяната – Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев. Който написа в коментарите, че за пети път му точат горивото от автомобила.

Столичани пропищяха от кражби на гориво