Женският волейболен тим на Марица показа трите купи, спечелени през годината, на среща в Община Пловдив с кмета Иван Тотев, зам.-кмета по спорта Георги Титюков и шефа на дирекция Спорт - Петър Зехтински. Отборът на жълто-сините, воден от президента Илия Динков, мениджъра Борис Халачев и старши треньора Иван Петков позира с Купата на България, шампионския трофей и Суперкупата на страната.

Изключително съм горд да ви посрещна отново. Не си спомням скоро три купи наведнъж в Пловдив, каза кметът Иван Тотев и прикани феновете да напълнят залата  на ПУ утре в 18 часа, когато Марица посреща белгийския Дофин в реванша от евротурнирите. Ние с Титюков и Зехтински задължително ще бъдем там, допълни той.

Тотев потвърди, че ще има преференциални цени за пловдивските клубове за ползването на новата зала на Колодрума. В момента правим точни изчисления за издръжката на съоръжението и до седмица-две ще излезем с конкретни предложения, тъй като интерес има и от страна на баскетболния Академик, поясни кметът. Входът за мача с Дофин ще бъде свободен. В първата среща в Шарлероа Марица грабна убедителна победа с 3:0.

Според регламента жълто-сините продължават напред при победа или загуба с 3:2, тъй като се гледат точките, а не геймовото съотношение. При загуба на пловдиванки с 3:0 или 3:1 се играе златен гейм за определяне на крайния победител. /Марица.бг