Втората ракета на България Димитър Кузманов записа ново върхово постижение в световната тенис ранглиста. Пловдивчанинът скочи с 5 места до №281 в света. Миналата седмица 22-годишният пловдивчанин дебютира на "АТР 250" турнира в София и мялко не му достигна да победи Ричардас Беранкис в 3 сета.  На двойки Кузманов и Александър Лазов пък имаха мачпойнт срещу бъдещите шампиони Коолхоф и Мидълкооп от Холандия.

Първата ни ракета Григор Димитров изкачи едно място и е вече №27 в световната ранглиста на АТР, въпреки че не участва в турнири миналата седмица. Това стана факт, благодарение на ранното отпадане на Андреас Сепи - на четвъртфинал в София, заради което италианецът загуби 5 места. Димитров се готви в момента за участие в Делрей Бийч през следващата седмица. В Топ 10 на класацията няма промени - води Новак Джокович, следван от Анди Мъри и Роджър Федерер. За отбелязване е, че шампионът Garanti Koza Sofia Open Роберто Баутиста Агут прогресира с едно място до №17. Финалистът в "Арена Армеец" Виктор Троицки пък прескочи 3 позиции до 22-ата в света.

Цветана Пиронкова остава под №93 в световната ранглиста на WTA. Втората ракета на България Сесил Каратанчева, която се бори за класиране в основната схема на турнира в Санкт Петербург, прогресира с една позиция до №115. Челната десетка остава непроменена, след като през миналата седмица не се играха турнири. Топ 3 изглежда така: 1. Серина Уилямс (9,245), 2. Анджелик Кербер (5,700), 3. Симона Халеп (5,545).