Бившият министър на финансите и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев е внесъл искова молба срещу депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Софийския градски съд. 

Искът на Василев е за 250 000 лева. Бившият финансов министър счита, че е бил оклетевен от Добрев заради редица изказвания на бившия енергиен министър от кабинета "Борисов" в парламента, както и постове в социалните мрежи. Към момента делото все още не е насрочено, а искът ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв, пише Dir.bg. Именно 25 000 лева е границата, под която исковете се гледат от районните магистрати. Над нея делата отиват при градските съдии. Ако съпредседателят на ПП спечели, то той може да заведе ново дело за остатъка от исканото обезщетение до 250 000 лева. 

Според Асен Василев, Делян Добрев е уронил доброто му име с постове във Фейсбук, като този от 5 януари т.г., в който депутатът от ГЕРБ написа:

В последния ден от 2022 г. пък бившият енергиен министър публикува дълъг пост, в който заявява: "Сумарната щета за краткото управление на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лева. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и вероятно Кирил и Асен чрез сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и т.н. Такъв теч на национален капитал няма дори по време на създаването на външнотърговските фирми в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, сега я ограбиха двойно и тройно". 

В началото на ноември м.г. Добрев отново атакува Василев с призив: "Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!"

На 29 януари бившият финансов министър обяви в интервю за БНР, че твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна посредници са спечелили 800 млн. лева, е абсолютно невярно и Борисов ще "има възможност да защити това си твърдение в съда".

Съпредседателят на ПП вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото също е в Софийския градски съд.