Бившият шеф на "Кинтекс" съвсем наскоро се сдоби със свой личен профил в социалната мрежа "Фейсбук".

С първите си публикации Александър Михайлов отправя критики към вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

"Явно аз ставам все по-неудобен за Корнелия Нинова, защото продължавам да говоря истината за „Кинтекс“ и оръжейния бранш и за това обединението срещу мен се разраства...", пише Александър Михайлов.

Сподедяме публикацията му без редакторска намеса:

"Тридесет години по-късно партия и държава отново са едно!

Пресцентърът на БСП съобщава какво ще прави Държавната консолидационна компания. Няма съмнения, че от Позитано идват и крайните нареждания за всяко решение. Вече дори не се опитват да го крият.

С други думи ДКК трябва да се чете като Държавната Компания на Корнелия.

За тези, които не знаят, само да припомня какво е ДКК – структура, която е принципал (собственик) и надзирава 16 дъщерни дружества, които оперират със стотици милиони (а с обемите на работа на „ВМЗ“ през последните месеци, можем да кажем и милиарди). Идеята е там да е застъпено професионалното начало, а решенията да се взимат от колективен орган на база експертиза. Те защитават огромен държавен ресурс и е ключово да са независими.

Кирил Петков казваше като министър на икономиката, че ДКК е вредна структура. Корнелия Нинова обаче много си я хареса и запази.

Защо – питайте пресцентъра на БСП. За да не стават грешки адресирайте въпросите до ДКК - Държавната Комунистическа (Социалистическа) Компания. Защото при Нинова и БСП се връща във времената преди 10 ноември, натам е насочила и икономиката ни.

Конкретно за твърденията в това партийно прессъобщение - явно аз ставам все по-неудобен за Корнелия Нинова, защото продължавам да говоря истината за „Кинтекс“ и оръжейния бранш и за това обединението срещу мен се разраства: започна с Министерство на икономиката и индустрията, включи се ДКК и новото ръководство на „Кинтекс“, а сега явно и целият партиен апарат на БСП се активизира да ме атакува, ползвайки Прокуратурата за “бухалка”. Това говори само едно - действията ми са много неприятни за някого, но напълно правилни!".

Напускам поста и оттеглям жалбите, явно съм много неудобен

Снимки: Александър Михайлов / Facebook