Не е само дали сме победили или не. Много внимателно наблюдавам какво се случва в държавата в последните три години. По-важното е, че основен приоритет пред държавата е еврозоната, но ние преди три години вкарахме страната в чакалнята на еврозоната. Това сега щеше да е факт. Еврозоната беше готова, вие я провалихте. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в София.

Заедно с него е бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че пътувайки към това събитие му е направило впечатление, че част от пътя е асфалтиран. По думите му отсечката е около 200 метра. "Асфалтирано е едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но промяната имат напредък, спасяват София", възмути се Борисов. „Нищо свършено, огромни дефицити, никакви реформи“, описа той управлението пред последните години.

"В последните дни има нова тенденция - номерът, че ГЕРБ е лош не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС. Видяхте и за "Лукойл", тази тема ни разделяше. Какви ли не апокалиптични сценарии се развиваха. Много ме питат каква е тази пътна карта, ще тръгна отзад-напред. Пътната карта е под земята в тръби – тя е в най-мощната газопреносна мрежа на Балканите. Те сега се хванали, че ние с Путин правим някакъв сценарий какво да се случи през следващите години, то е факт. България вече е спечелила няколко милиарда. Това е златната кокошка на българите. В Гърция и Турция ли да отиват тези пари?“, подчерта Борисов.

"След изключително антируските действия на ПП, България има само руска газ. Не знам дали ще имам поддръжници в парламента да забраним, както руския петрол, така и руската газ. Ние досега сме платили за 11 танкера, все едно са превозени през България", каза бившият премиер.

"И ГЕРБ ще има наказателен вот заради това, че сме били с ПП-тата", добави той.

„Искаха да ни извият ръцете докрай, за да вземат всички министерства, ДАНС, всичко“, сподели Борисов.

„Първото ни събитие е с Мецола, Вебер, Фон дер Лайен - всички искат да дойдат в България, защото ние доказахме, че сме истинска дясноцентристка партия“, похвали се Борисов.

„Всичките ни действия с F-16, Страйкърите, вдигнахме заплатите на армията. Те се опитват да си го приписват, но всички знаят какво сме направили. Новата трактовка е: „ОК, Борисов и ГЕРБ са добри, но сега да махнат Пеевски и Сарафов. Говорят, че Пеевски командва ГЕРБ, но той е бил дете, когато аз съм правил партията“, обясни лидерът на ГЕРБ.

"Нищо няма да правим с тях, ако продължават така! Те трябва да разберат, че служебните правителства могат да изкарат много дълго", закани се Бойко Борисов.