При преговорите за правителство няколко дни спорът беше за Тагарев. Петков казваше "Това е нашето знаме, Тагарев". Сега това тяхно знаме дори го няма в листите. Гледам, и Рашков го няма, които значи, че тези ключови личности са изпаднали. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с активисти в столичния квартал "Младост".

"Хората искат да се успокои управлението, политическата класа да си седне на столовете и да прави това, за което ѝ се плаща чрез субсидиите. Днес финализирахме програмата си, с много иновации и много неща за градовете са заложени вътре. То е ясно, че друг освен ГЕРБ не може да го направи. Във финансите катастрофата е огромна, парите ги няма. Плащаха се пенсии от заеми. Ние ще продължим да изпълняваме този ангажимент, защото сме системна партия, а поетите ангажименти трябва да се спазват", коментира още лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

ЦИК изтегли номерата за изборите 2 в 1 ВИДЕО

"Първото нещо, което ПП направи в София, бе да вдигне заплатите - значи вместо да се строи по една детска градина годишно, 180 чиновници ще взимат три пъти по-високи заплати. Най-страшното е, че не ги е срам - шофиралият пиян общински съветник дори не изкара разкаяние за катастрофата, която причини. А групата на ПП-ДБ-СС се чудеха две седмици как да го скрият, вместо да го изправят пред правосъдието", каза от своя страна водачът на листата на 23 МИР Георги Георгиев.