„Това не е коалиция. Вие може да си го наричате както искате, аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни по омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. Това е да си загърбим и преодолеем егото си”. Това заяви Бойко Борисов от Колежа в Пловдив на въпрос дали ротационното правителство с ПП-ДБ е коалиция.

Лидерът на ГЕРБ категорично заяви, че Мария Габриел има 100% отговорността да състави кабинет, да води преговори и той не взима отношение, предаде TrafficNews.bg.

Иван Гешев изпрати становище до ВСС

„Тя има правото да направи компромиси, но да има правителство, видяхте уплаха на всички, които видяха,  че ще има кабинет. Споразумението ще бъде сключени пред очите на народа, за да преодолеем натрупаната от две години инфлация, престъпност и всичко останало, до което ни доведе знаете кой. Аз поздравявам лидерите на  „Да, България” и Промяната, съветвам ги да не четата и да гледат телевизии, защото чувам как се изказват тези, които работят за сриване на цялата политическа система и искат нови избори”, заяви още Борисов.

Той заяви, нови избори биха довели единствено до по-голям хаос.

„Този стадион (Колежа) струва по-малко от  едни избори – двата стадиона в Пловдив струват колкото едни нови избори. Досега сме загубили поне шест стадиона”, каза бившият премиер.

На въпрос как отговаря на противниците на идеята за ротационно правителство в партията той  отговори:

„Тези които не одобряват има 240 партии”.

Борисов бе днес в Пловдив по повод финала на България по футбол при ветераните. Воденият от  него тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители, "тигрите" победиха с 5:3 местния "Ботев".

Кирил Петков за споразумението с ГЕРБ: Този формат не е коалиция, напротив

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха - редовен кабинет с ротационен премиер! ВИДЕО