Много неправомерно и неправилно са похарчени много пари, неотчитайки доклада на МВФ, на призивите на некоалицията да се харчи разумно, чакаме да ни каже новият финансов министър. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Приходната агенция остана да работи, за да няма оправдание, че някой й пречи. Винаги всичко излиза наяве, някой път с прискърбие го съобщаваме.  Ще направя всичко възможно машините да останат, твърд привърженик съм на машинното гласуване”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Парламентът не е разследваща инстгитуция, нито раздаваща присъди, нито е място, както от телевизора хора биват набеждавани. Нека оставим да си работят и когато има внесен обвинителен акт, ще коментираме”, заяви още Борисов.

„Имаме да свършим доста неща в сфери като армията, енергетиката. Много хора напускат армията, за да отидат в МВР. Когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, се получава така. Един месец парламентът ще излезе в предизборна кампания, има две седмици да се работи. Не познавам кой е бил досега главния секретар на МВР, нямам спомен да сме работили през годините и да го познавам. Той е по предложение на министър-председател и министрите, подкрепено и от президента. Подкрепях Живко Коцев заради ген. Атанас Атанасов”, заяви още Борисов.