Имахме два варианта за премиер, първият беше за партийна кандидатура. Ние искаме да има редовно правителство, затова предприехме този ход да предложим проф. Николай Габровски - доказал се в неврохерургията професионалист. Той се съгласи, че не можем да се явяваме само като коментатори. Това е начинът да привлечем успели и умни хора да помогнат на политическата класа, която си инсталирахме сами. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Третият мандат е рискован, не знаем президентът на кой ще го даде. Тези, които отказват да говорят с нас и ние няма да говорим с тях", закани се той.

По думите му няма да е логично да се откаже разговор с проф. Габровски. "Предприехме варианта за една безспорна, гражданска фигура, която е на доказан, умен, успял, патриот, критичен, доказан като образованиу, знания, умения, връх в неврохиургията, коментира Борисов по повод кандидатурата за премиер на ГЕРБ на проф. Николай Габровски. Той е най-младият член-кореспондент на БАН и ние не му възложихме само да вземе един лист хартия от президентството, а да проведе разговори с цялата отговорност. Има пълната свобода да направи това, което иска и може", отсече Борисов.

Изненада! Ето кой е кандидатът на ГЕРБ за премиер ВИДЕО

Борисов предупреди, че България изглежда много зле отвън и даде пример: политическата криза, липсата на редовно правителстнво, с тези упреци към други държави, никога не бих позволил и бих се намесил да кажа не, така не се прави, заяви лидерът на ГЕРБ. Ние сме изпусвали тези две години борбата с нелегалната миграция, изтъкна той.

Очаквайте подробности.