"Демократична България" ще подкрепи правителство на промяната, дори ако няма министри в него, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Те все още не са водили разговори за кабинет с "Има такъв народ", но в Народното събрание имали прекрасен диалог.

Категоричен е, че отговорността за ново правителство е на хората около Слави Трифонов.

"Предварителни условия няма да поставяме. Не е време за разговори за министри, защото още не сме говорили за промени. Готови сме да подкрепим правителство и без наши представители", обясни Христо Иванов.

По думите му, надеждата за реализиране на промяна е възложена на "Има такъв народ" и те имат отговорността и възможността да реализират мандат.

"Ако ни бъде поискана подкрепа ще водим много сериозни преговори. Ние смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво да е, а на промяната. Моят призив е да спрем взаимните атака, защото това само помага на ГЕРБ", каза още Иванов пред bTV.

"Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ или каквото и да е управление доминирано от ГЕРБ", каза още той и се аргументира с факта, че кабинетът не е представен от Даниел Митов, а от премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Как смята Даниел Митов да се справи с чекмеджетата? Как смята да се справи със съмненията за корупция свързани с Борисов и други фигури? Той е кукла на конци на Борисов няма как ада се справи с това", настоя лидерът на демократите.

Борисов представа проектокабинета на ГЕРБ. Кой кой ще е в него?