Не очаквам напрежение, оставката е личен акт и аз очаквам до край на работния ден тя да бъде одобрена. Това заяви в началото на парламентарния ден депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Става дума за зачитането на личното решение, на волята на всеки, който е решил да подаде остамвка, да бъде уважена в пленарна зала, коментира Явор Нотев, който подчерта, че е тук от групата на Обединени патриоти и ги представлява.

Г-н Симеонов вчера изрази тревога за бъдещето на парламента в контекста на качествата на г-н Цветанов, но той ще има своя заместник в лицето на един млад депутат от Плевен, посочи Нотев. 

За "Воля" е особено важно фокусът на медиите да се насочи към важните за хората теми - образование, здравеопазване, доходи. Пожелаваме успух на г-жа Дариткова, която се надавяме да обуздава неовладяното поведение на Обединените патриоти и ще настояваме за приоритетна работа по темите, които изредих. Надяваме се, че БСП няма да продължат да стоят далеч от парламента и смятам, че те си търсят повод да влязат, посочи народният избраник Пламен Христов от парията на Марешки. 

 Повече от месец БСП отсъства и въпреки отсъствието и на ДПС кворумът се случва. Изцяло решение на БСП е дали ще се върнат, но това не е в полза нито за парламента, нито за техните граждани. Все пак близо 1 милион граждани са гласували те да са в парламента, коментира още Дессилава Атанасова, пред бТВ. 

Вчера взехме решение, че г-н Пламен Нунев ще заеме председателското място в комисията по вътрешен ред, заяви още тя. 

В коментар за покупките на апартаментите Нотев заяви, че не е добре изповядването на сделки по данъчна оценка, тъй като при евнетуално разваляне купувачите няма да си върнат даденото на продавачите. Сега предстои да бъде извършена проверка не само на купувачите, но и на продавачите и на нотариусите, които изповядват такива сделки, отсече юристът.