Всички заклинания, че не може да се направи едно или друго правителство - допълнително влошават кризата, допълнително изправят страната пред непоправими последствия. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет, подчерта той.

„Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции. По същество, ние имаме еднакви виждания на 99% в програмите си”, заяви още лидерът на ГЕРБ. 

„Без нас не може да има правителство. Поставяме България над всичко, искаме с нас да се отнасят с уважение”, заяви още той, цитиран от Нова. И добави, че очаква в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии, в противен случай ще отидем на избори без бюджет.

Борисов обяви, че кандидатът за председател на парламента от ГЕРБ ще бъде отново Росен Желязков, а за зам.-председател Росица Кирова. Председател на групата на партията в 49-ото Народно събрание ще бъде Десислава Атанасова, а зам.-председатели - Деница Сачева, Теменужка Петкова и Росен Христов.