Коалиция ГЕРБ - СДС  откри предизборната си кампания в Пловдив. Членовете на партията определиха дъжда, завалял под тепетата преди старта като добър знак и си пожелаха да им върви по вода. Стартът на кампанията бе даден в 11:00 часа пред предизборния пункт на партията на Главната до общината.

На събитието присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, проф. д-р Даниела Дженева, районните кметове на града, кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев, бившият председател на столичния общински съвет Георги Георгиев, Деница Николова бивш зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството и други членове и симпатизанти на партията.

„Много ми е приятно символично да открием старта на кампанията в Пловдив. Изключително съм доволен за това, че водачът Бойко Борисов, който за поредна година е първи в нашата листа. Имаме и Дани Дженева, която е представител на културната общност в града. Знаете ансамбъл „Тракия”, който един от най-големите ансамбли в България и аз мен е изключителна чест да е в нашата листа. Кампанията ще бъде положителна с конкретни цели, конкретни програми. Това очаквайте от нас”, заяви градоначалникът, цитиран от TrafficNews.bg.

Професор Даниела Дженева заяви, че за нея гласуваното и доверие е голяма чест, като сподели, че основен приоритет за нея ще бъде освен да доразвие традицията, по която се работи години наред в сферата на културата в Пловдив. Смята, че е дошло време държавата да се приближи към общините, защото има нужда от методики за финансиране и за подпомагане на общинските културни институции.

 „Да си пожелаем на добър час. Очевидно ще ни върви по вода, дано тази кампания бъде такава, каквато ние предвиждаме с позитивни послания, с представяне на кампанията на ГЕРБ, която е програма за управление, а не просто предизборна. С конкретно изписани ангажименти, инфраструктура, изключително важната роля на върховенството на закона. Зад мен има докторанти, студенти по право, традиционно силно присъствие юридическо имаме”, посочи пък бившият председател на столичния общински съвет Георги Георгиев.

Деница Николова, бивш зам.- министър на регионалното развитие и благоустройството сподели, че нейната мисия винаги е била да променя облика на градовете и населените места в страната, и много се радва, че може да се включи в този процес и във вторият по големина град в страната.

Кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев благодари за доброто сътрудничество и за приятелството с кмета и общинските съветници на ГЕРБ.

„Първо искам да благодаря за доброто сътрудничеството, за приятелството с кмета, с общинските съветници от ГЕРБ, с моите колеги от българския парламент и кандидати за членове, защото изключително важно е сътрудничеството между местната, националната власт и представителите на България в европейските институции. Само когато сътрудничеството е на ниво и синхронизираме действията ни ще имаме успех, застоя от последните три години трябва да бъде преустановен”, заяви Ковачев.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов също сподели, че това ще бъде една позитивна кампания, заредена с подплатени обещания.