Ще направим всичко възможно да не обръщаме гръб на европейските теми. Готови сме да отговорим на национални и регионални теми, защото сме хора, които познаваме добре обстановката в страната, работим с всеки един и сме близо до хората. Сред по-важните теми, които ГЕРБ ще дискутира са – финансирането за българските общини след 2020 година, проблемите на превозвачите и стипендиите за младите хора. Това са темите, които ще дебатираме, заяви Андрей Новаков, български евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и трети в листата на ГЕРБ за изборите за ЕП.

Българският евродепутат е категоричен, че ГЕРБ има всички шансове да спечели осем места на предстоящия вот за ЕП.

Сигурен съм, че ще постигнем много добри резултати. Ще работим за да вкараме в ЕП осем евродепутати. Това е нашата цел. Около това сме се обединили и с нашите колеги от СДС. Те също са мобилизирани, подчерта Новаков.

Той коментира и пакет „Мобилност“, който тази седмица отново е на дневен ред пред ЕП.

Надявам се, че българите ще бъдат мобилизирани до краен предел и да не изпуснeм огромните шансове, които ни се дават – както се случи миналата седмица. Каквото и да се случи при гласуването, то няма да бъде окончателно. Това ще бъде първо четене, с което бъдещия ЕП може и да не се съгласи. Но ще направим всичко възможно да не се стига до него, коментира още Новаков.