Неприятни сблъсъци с много пострадали и задържани белязаха днешните протести. Glas.bg се сдоби с видеа от грозните сцени от сутринта.

На кадрите се вижда как протестиращи атакуват униформените пред Народното събрание, като дори отнемат щит и шлем на полицай от кордона, а впоследствие и правят опит да отнемат и втори щит.

"Пуснете ни, моля ви се, пуснете ни", апелира един от протестиращите.

Протестиращи измъкнаха пистолет на полицай СНИМКА

В друго видео протестиращи пък блъскат бус на Жандармерията, в опит да го обърнат, който обаче се оказва неуспешен. Във видеото се забелязват активисти на "Възраждане" с бели и черни фланелки.

Протестиращи се опитаха да запалят слама, хвърлена по полицаи! Пожарна е на мястото* ВИДЕО+СНИМКИ

Припомняме, че шестима са хоспитализираните след сблъсъците между протестиращи и полицаи в София. По думите на медиците 45 лица са потърсили лекарска помощ в различни лечебни заведения. От тях 38 души са транспортирани с линейки към Спешните центрове.

СДВР: Бяхме изправени срещу криминален контингент и ултраси

Сред протестиращите имало и такива с противогази, с метални пръти, дървени колове, хвърляли и павета.

Близо 35 са арестувани, като 30 от тях са привърженици на партия ("Възраждане"), чието заличаване прокуратурата поиска наскоро. Всички те са с криминални прояви.

Протестиращите търсели директен сблъсък с полицаите. Униформените действали изцяло в правомощията си, дори на моменти били по-скоро пасивни, каза на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджийски.