Политическите сили трябва да се научат да работят с други и в трудни условия, настоя депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Николай Хаджигенов, коментирайки вчерашните консултации по съставяне на правителство, проведени при президента Румен Радев.

"Можем да обединим около определени политики - правосъдна реформа, конституционни реформи. Това е достатъчно като обединение за всички. Правителство на малцинството е един работещ вариант", настоя той.

"Ние искаме да направим определени неща по определен начин. Хубавото в тази политическа бъркотия е, че имаме 95% съгласие. ДБ избълваха една купчина законопроекти. Аз вкарах закон за премахването на фигурата на вечния обвиняем. Ние се допълваме, което е чудесно", посочи той пред БНТ.

"Имаме много силен икономически екип. Има доста предложени мерки, работи се упорито, вкарали сме мораториум вчера. Надявам се, че показахме, че имаме един жив парламент, не канцеларски печат на Борисов, парламент, който иска нещо да промени", допълни той.

"Няма да видим Бойко Борисов утре в парламента. Не бих подкрепил нито едно предложение на ГЕРБ", категоричен бе той.

"Това със щабовете и генералите с черни униформи мисля, че е прекалено. Ваксинационният план - това работи", категоричен бе Николай Хаджигенов в коментар на разпуснатия НОЩ, а след това въстановен.