И последната консултативна среща на президента Радев започна преди минути. Последни при него са представителите на "Изправи се! Мутри вън!"

Вие сте последната парламента група, но искам да подчертая дебело, че вашето присъсвие е изключително важно. Вие вляхте в парламента нова енергия. Разчитам много и на вашия опит, така че търсим баланса между законодателни промени и времевият диапазон, в който да бъде създадено ново правителство". Така президентът Румен Радев се обърна към партията "Изправи се! Мутри вън!" по време на консултациите за съставяне на ново правителство.

Парламентарният лидер на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова заяви, че е малко вероятно коалицията, при нейните 14 депутати, да получи третия мандат за съставяне на правителство. В същото време обаче призова президента, ако се стигне до този краен вариант, да го връчи на някоя от новите партии в Народното събрание, защото това ще бъде възможност за създаване на правителство на промяната.

Председателят на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова посочи, че парламентарната група е група на гражданите. "Нашите приоритети са в четири основни насоки. Първият е с умелото управлението на пандемичната криза. Вторият приоритет е свързан с очакванията за незабавна икономическа подкрепа. Третият приоритет е свързан с очакването да има стабилно парламентарно мнозинство. На четвърто място да бъде сформиране на стабилен кабинет", посочи тя. 

"Няма да подкрепим правителство, излъчено от политическа партия ГЕРБ". Бихме подкрепили партиите на протеста", подчерта Мая Манолова.

Имаме пълно разбирателство по отношение на необходимостта от извършването на дълбока съдебна реформа, промяна на изборните правила. Имаме обща воля за извършване на ревизия за управлението на Борисов”, заяви Мая Манолова.

Очаквайте подробности!

Гледайте НА ЖИВО