"Опитът за атентат срещу главния прокурор е акт срещу държавността и националната сигурност на страната", написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във фейсбук профила си по повод нападението срещу главния прокурор Иван Гешев. 

"Няма значение кой персонално изпълнява служба като държавен орган, в случая атаката е срещу орган на държавната власт. В момента е необходимо не да се говори, а да се действа бързо, решително и категорично в защита на държавността.

Ние от Движение за права и свободи призоваваме компетентните органи и институции в държавата да предприемат всички необходими действия и извършителите да бъдат задържани и осъдени", пише още той. 

Припомняме, че взрив избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци. Главният прокурор е бил мишена за убиване, заяви заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той подчерта, че не става въпрос за сплашване, а за атентат.

Гешев с първи коментар след атентата