Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова премиера и президента да се обединят в името на народа.

Думите му дойдоха от лобното място на Тодор Александров над мелнишкото село Сугарево. Там днес се отбелязва 96 години от смъртта на легендарния деец на ВМРО.

"Поне в този ден на Съединението, и премиер, и президент да загърбят егото си и политическите си страсти. Ако не да си подадат ръка, то поне да седнат и да разговарят, защото в края на краищата в една такава битка няма безусловна капитулация. Дори да има победител, общо губещия ще бъдат всички българи", заяви той.

Каракачанов изрази още веднъж категоричното си възмущение от насилието на протеста и тревога за създалото се напрежение.

"Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина", заяви той и призова за разум.

"Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия. България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!", призова още той.

В Деня на Съединението премиерът призова за съединение и справедливост

Румен Радев: Управляващите провокират гражданския мир!