Кирил Петков обяви, че ще участва на следващите избори заедно с Асен Василев. Това стана ясно на церемонията по предаване на поста от министър Петков на новия служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите му заедно с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия.

Те трябва да станат част от съществуваща формация, но не посочиха коя ще бъде тя.

Попитан дали ще търсят лява или дясна партия, от която да станат част, той отговори красноречиво: "Ние вярваме на десни инструменти, които да постигат леви цели".

"Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия", отсече той.

Имам доверие на Даниела, че промяната, която започнахме, заедно ще я продължим", заяви още бившият служебен министър.

"С решението си президентът на републиката явно доказва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата – връщане на държавността, откриване на всички възможни места, на които не е имало прозрачност, управление с мисъл и помощ на хората и данъкоплатците, които трябва да защитаваме. Искам да пожелая на министър Везиева успех", подчерта Петков.

"Благодаря на министър Петков за топлите думи и високата оценка. Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие", заяви от своя страна министър Везиева.

Няма как да се направи партия до изборите, каза и бившият вече министър на финансите Асен Василев на церемония при предаването на поста.

"Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което може да управлява, това е най-тежката задача. Чисто икономически, това, което видях за последните четири месеца е, че България не е бедна държава, а е крадена държава", отбеляза  той.

По думите му задачата в следващата година или две е да се спрат течовете.

"Оставяме хазната в по-добро състояние, заяви вече бившият служебен министър Асен Василев, който предаде държавната хазна на своя наследник на поста Валери Белчев.

От своя страна Белчев сравни своя предшественик с "бърз влак", на който трябва да се "качи в движение".