Любомир Минчев подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ в СОС. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия – Столична община.  

В писмото е посочено, че не е подадено чрез председателя на Столичния общински съвет до Общинската избирателна комисия, тъй като към настоящия момент няма избран такъв, поради което се подава директно до ОИК – Столична община. 

Той влезе в местния парламент като трети в листата на партията. По процедура ОИК – Столична община обяви за избран следващия кандидат в листата. Това е Румен Стенли Александров.

50-годишният Минчев е милионер - последните финансови данни на Telelink Group към края на деветмесечието на 2021 г. показват, че компанията отчита 134,4 млн. лв. приходи, пише epicenter.bg. Това са забележителните 42 процента ръст за година.

Минчев е член на борда на директорите на Американската търговска камара в България, на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ), бивш председател е на "Endeavour България" (2018-2019), в чийто борд също са заедно с Васил Терзиев.