Възможностите за оказване на хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна бяха обсъдени на среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев с посланика на Украйна Олеся Илашчук, съобщиха от Министерството на отбраната.

„България подкрепя борбата за свобода на украинския народ и усилията за възстановяване на международния правов ред, както и стремежа към европейска и евроатлантическа интеграция на Украйна. Страната ни има принос в тренировъчната мисия на Европейския съюз за военно подпомагане на Украйна EUMAM“, заяви министър Тагарев по време на разговорите.

Атанасова: Връщането на Спецов в НАП е абсолютно недопустимо

„Политическото ръководство на Министерството на отбраната се ангажира да задълбочи двустранното отбранително сътрудничество“, допълни още той.

Олеся Илашчук е изказала благодарност за оказваната от България хуманитарна и военно-техническа помощ, допълват от Министерството на отбраната.

Иван Гешев сам поиска да бъде изслушан на закрито заседание в парламента

В срещата участваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев, директорът на дирекция „Логистика“ бригаден генерал Митко Григоров и аташето по отбраната на Украйна полковник Дмитро Лукашук.