Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха от Министерския съвет. 

Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет. 

Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет той подаде оставка, предаде БНР.

Все още няма посочени мотиви.

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като земеделският министър Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор.