Да отпадне предоставянето на кола и охрана от НСО на столичния кмет, на бивши премиери и на бивши председатели на НС. Такива поправки в закона за НСО са внесли от "Изправи се! Мутри вън!".

В мотивите си те определят като "абсурдно" е осигуряването на специализиран транспорт от НСО по отношение на кмета на столицата, тъй като Столична община разполагала с достатъчен по обем бюджет и ако се налагало общината можело да вземе подобно решение.

Същите били аргументите и за специализиран транспорт в продължение до 4 години на лицата заемали длъжността председател на НС  и министър-председател след освобождаването им от длъжност.

Според тях нуждата от транспорт от НСО се обосновава единствено от заеманите от тях висши длъжности и следва да отпадне незабавно след освобождаването им.

Наред с това те предлагат промени в начина на функциониране на комисията, която взема решения кой и как да се охранява. В момента там влизат шефът на НСО, вътрешният министър и председателят на ДАНС. От ИМВ предлагат обаче последните двама да нямат право на глас, а само дават нужната информация.

Ако тяхното предложение мине през НС, това на практика означава, че кмета на София Йорданка Фандъкова и бившата шефка на НС Цвета Караянчева ще останат без транспорт от НС. Същото ще важи и за премиерът в оставка Бойко Борисов, след като бъде избран нов кабинет.