Президентът Румен Радев продължава консултациите за съставяне на работещо правителство. В момента текат разговорите с представители на ПГ на ДПС.

Още в самото начало председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни, че ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха изборите.

Предизвикателствата изискват създаване на правителство с устойчива парламентарна подкрепа. Разчитаме на вашите дългогодишни парламентарен опит и традиция, за да се състави правителство. Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам този процес в някаква посока. Пред вас при определена хипотеза стои третия мандат. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ДПС.

Според него новото правителство ще бъде знаково, заради големите възможности, които се отварят пред страната ни.

Мустафа Карадайъ каза, че разчита вота на българските избиратели като желание за промяна: „Трябва да спрем омразата, противопоставянето, арогантността и агресията в политиката“. Според него е нужен диалог между институциите и политическите партии, за да има нормалност в политиката.

Той съобщи, че ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които са загубили изборите: „Ние имаме с 4 мандати и 20 000 глава повече“.

„Имаме готовност да подкрепим правителство на трите нови партии, но посочваме и някои приоритети. Като първи приоритет посочваме борбата с COVID кризата и ускорената ваксинация. Важен приоритет за нас е достойното ни членство в евроатлантическите структури“, заяви Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС посочи, че България трябва да има ускорено икономическо развитие като досегашния ръст не е достатъчен.  

Заявката на избирателите е за промяна!, категоричен е Мустафа Карадайъ. Да дадем рестарт на държавността. Една от партиите продължава с този модел - на арогантност, агресия и противопоставяне. Изборът на избирателите беше да се спре с това. Ние искаме същото.

"Прекият участник на тези акции край Росенец беше г-н Борисов и други негови изпълнители. Вижда се от кадрите и техните действия. Техните координирани действия с "Да, България" да не ги прехвърля към нас", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите с президента Радев по повод вчерашното изказване на премиера Борисов, че действията на Христо Иванов от миналото лято край сараите на Ахмед Доган са "добре координирана акция с ДПС".

Очаквайте подробности!