Моля всички, които ме последваха, за да направим България по-добро място като Променим системата политически, да приемат моите извинения. Подведох ви. Това написа бившият министър на транспорта в правителството на "Продължаваме промяната" Николай Събев в профила си във Facebook.

"Не се справих. Реших, че са назряли условията и хората имат нужда от промяна. Извинете ме", допълва Събев.

Ако са почтени, Василев и Лорер да си подадат оставките

Припомняме, че този понеделник стана ясно, че ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" постигнаха споразумение за съставяне на “национално отговорно правителство” с втория мандат и ротационен премиер. В първите 9 месеца предложението е министър-председател да е Николай Денков, а вицепремиер и министър на външните работи да е Мария Габриел. За следващите 9 месеца - премиер да е Мария Габриел, а Денков да поеме фунциите на вицепремиер. Очертаните цели са да се изпълнят всички изисквания, свързани с пълноправното членство на страната в ЕС, включително Шенген и еврозоната, да реализира цялостна съдебна реформ

Преди повече от месец Николай Събев поиска оставките на Асен Василев и Даниел Лорер, а в края на миналата година той напусна и самата партия, като заяви, че никога не е искал да бъде професионален политик.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха - редовен кабинет с ротационен премиер! ВИДЕО