Лидерът на БСП смята, че разумното за страната ни е вторият мандат да бъде успешен и страната ни да има работещ кабинет.

"Разумното за страната е да се направи правителство. Очакванията са към Трифонов. Трябва да се вземат антикризисни мерки за спасяване на икономиката и домакинствата. Това е първото нещо, което трябва да реши правителството", посочи тя пред БНР.

Корнелия Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани: "Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме... Третият мандат ще е изпитание за когото и да е".

Настоя още, че в момента в БСП се чувстват последователни и стабилни.

"Планът за устойчивост още не е изпратен в Брюксел, а срокът изтича на 30-ти април. Ние от БСП настоявахме за разглеждане на плана, ние имахме конкретни предложения по промени на плана", заяви лидерът на Столетницата.

"Ние не сме предлагали промени в Изборния кодекс, ние подкрепихме тези на ИТН. Реформата е много голяма. Държим на видеонаблюдение, активна регистрация, машинно гласуване. Твърде често се сменят изборните ни правила и администрацията не може да се подготви", уточни Нинова.

"Ние 4 години искаме разграждане на модела Борисов. Ако погледнете във времето, ние сме единствената партия, която не е подкрепяла ГЕРБ. Те се окопават във властта. Ние сме последователни принципни. Никак не ни е трудно да го правим.

Борисов е явно лицемерен, той наложи практиката да си купува депутати от други партии. Той не спря да го опитва и в БСП, но не му се получи. Опитите му да разбие и БСП, както направи с останалите партии, които се докоснаха до него, се провалиха", изрази мнението си тя.