Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците, каза снощи в Самоков лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Вчера в отговор на въпрос дали се среща с Бойко Борисов, както обяви в Асен Василев, Румен Радев каза, че съжалява, че е дал шанс на Кирил Петков и Асен Василев, като ги е направил част от първия си служебен кабинет.

Радев: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна

"Дали се срещам редовно с Борисов? Разбира се, че не. Това не е първата лъжа на Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора, и сега плащам цената за своята доверчивост. Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. Една промяна, която българите очакваха отдавна, за съжаление получиха лъжа. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания", заяви Радев. По-рано днес Борисов пък обяви, че от две години не е говорил с президента дори по телефона.

Борисов отвърна за твърденията за срещи и разговори с Радев

Според Нинова обаче президентът е създал "Продължаваме промяната" с три задачи. Първата е била да бъдат новото, което да оглави протестите, и на тяхната вълна да свали ГЕРБ. Втората цел е била ПП да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ. Третата задача на Радев била да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

"Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси", каза още Нинова.

Снимка: Пресцентър на БСП