"Приканвам колегата Кирил Петков да публикува трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, които твърди, че са лежали в Белене, за да могат да се проверят думите му и да се разсеят всякакви съмнения", това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във Facebook профила си.

Призивът на Добрев идва, след като Петков обяви подкрепата си за кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Бившият премиер разказа също така, че неговите баба и дядо са били репресирани. Поводът са думите на Методи Андреев, който публично описа връзките на фамилията на кандидата за кмет на София на ПП-ДБ Терзиев с ДС.

Кой ще е новият кмет на Пловдив?

"Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим", написа в личния си фейсбук профил съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.

Прокуратурата разглежда документите за имунитета на Петков

И точно поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%. Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”. Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи", написа още Петков.