"Ние знаем, че ГЕРБ губят изборите в София, чудят се какво да измислят, просто сменят темите. Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот“, заяви Кирил Петков на извънреден брифинг след скандала със зам.-министъра на електронното управление.

"Ние си отстояваме принципите и реформите. Ние сме стожерите на промяната в България. Няма друга коалиция, която да придвижи България напред“, допълни Петков. 

Скандал с машинно гласуване - ГЕРБ и ДПС искат оставката на зам.-министър

Съпредседателят на ПП Демократична България Христо Иванов също коментира ситуацията така: "Много е тежко това, което се прави и е безотговорно. Ние имаме доверие, че ЦИК ще проведе изборите по начина, по който ще се гарантира честност. Нашият призив към гражданите е да излязат и гласуват.“, каза Иванов.

На  брифинга се повдигна въпросът възможно ли е след местните избори коалцията между ГЕРБ и ПП-ДБ, Кирил Петков отговори, че и сега и след изборите те ще продължават да отстояват принципите си. "Осъзнаваме, че днес сме стожерите на промяната на България. Няма друга политическа партия, която да може да придвижи България напред, никой вече не може да направи хората на глупаци.", отговори Петков.

Тошко Йорданов поиска ареста на заместник-министър