От коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) дадоха първото си съвместно изявление след изборите в неделя, на които реформаторското обединение получи 24,56% от гласовете на избирателите и взе второто място след ГЕРБ-СДС.

Всички партии от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” са взели решение, че тя няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ. Това коментира Асен Василев на брифинг на коалицията ПП-ДБ.

„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат е на база ценности. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме - ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии”, добави Кирил Петков.

Румен Радев отказа на Бойко Борисов да му помага за бъдещ кабинет

Петков добави, че ако от ГЕРБ не успеят да съберат подкрепа за първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат състав на кабинет с втората папка.

Обявиха окончателните резултати от изборите посред нощ

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов обяви, че решението на Националното ръководство на партията е, че не могат да подкрепят правителство, „кадрувано от Бойко Борисов”. И добави: „Ние сме коалиция на политически партии. Не сме орган за реабилитация или амнистия”.

Борисов свика ИК на ГЕРБ, решават как да съставят правителство