“Продължаваме Промяната” започва разговорите за нова коалиция с представители на “БСП за България”. 

Срещата ще се проведе в зала "Запад" на Народното събрание.

„Изключително се радвам, че започваме консултациите. Пред нас има тежка и отговорна задача - да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората. Нека да продължим нататък по същия начин". С тези думи от своя страна кандидатът за премиер Асен Василев посрещна представителите на БСП.

„Нека да продължим нататък по същия начин", призова Василев.

„Радвам се, че можем да продължим разговорите и да намерим общ път занапред. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите идеи за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се да дадат резултат, ние сме на разположение", заяви още Нинова.

От "Продължаваме Промяната" се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП. 

В 15:00 ч. "Продължаваме промяната" ще се срещнат с "Демократична България".

В петък президентът Румен Радев връчи първия мандат на "Продължаваме промяната", които разполагат с една седмица, за да проучат ще съберат ли необходимите гласове за нов състав на кабинет. БСП се готвят за тежки преговори.