Стигне ли се до връчване на втория мандат за съставяне на правителство, "Продължаваме промяната" ще предложи кабинет само в случай, че президентът Румен Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс, които връщат хартиената бюлетина. Това заяви пред "Евронюз България" депутатът Искрен Митев.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев вече представиха план за управление, който предполага кабинет с "Демократична България", който да работи по определени политики. Един от приоритетите им бе запазване на машинното гласуване и след промените в Изборния кодекс, приети с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, които върнаха хартиените бюлетини, от "Продължаваме промяната" заявиха, че не биха предложили кабинет.

"Президентът Радев е единственият, който може да спре този законопроект и да върне хартиената бюлетина в Народното събрание. Ако наложи вето, ще предложим кабинет с втория мандат", каза Митев.

Да не се отказват от втория мандат вече няколко пъти призова и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Президентът Радев наскоро заяви, че юридическият му екип вече разглежда промените и ще прецени дали да бъде наложено вето.