Преди зимата пътят Ботевград – Мездра трябва да е готов, обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строителните дейности на пътя Видин – Ботевград.

Тава става ясно от видеоклип, публикуван на официалната страница на министър-председателя във Facebook.

"Процесът е необратим, финансирането е осигурено. Работи се на огромен фронт особено при Мездра. Много се строи. Изкопали са скалите от двете страни. Ботевград – Мездра беше най-тежкия участък. Преди зимата трябва да е готов пътят Ботевград – Мездра. Много ни е хубава държавата, но е много трудно за строителство. Навсякъде трябват тунели и мостове. Има много дерета и трябва да се разкопава и да се правят съоръжения. Ако не го направиш, хората излизат и питат какво да правят с транзита. Най-много ТИР-ове минават през Видин", посочи той.

По думите му първият проект за пътя Ботевград - Мездра в бил с 4 кръгови.

"Смятай този поток на 4 кръгови след магистрален път как ще влизат камионите. Затова решихме да направим съоръжения", посочи премиерът.

"Трябваше да направим първо магистралите "Тракия", "Люлин", "Хемус", "Струма", обходите на София. Това е за всички хора, тук няма партии. Ботевград – Мездра в момента, в който започнахме да го правим, се отвориха два големи завода. Практиката показва, че влязат ли багерите, процесът става необратим. Гражданските организации трябва да ни помагат с контрол. 7 магистрали направихме. Една нямаше завършена, сега са 7. На "Струма" се вижда края на строежа, "Хемус" се строи също. Сега ЕС отпусна още 200 млн. за Северозапада", допълни Бойко Борисов.