Бойко Борисов посети изграждащия се храм "Свети Пантелеймон" в град Каспичан.

По негова информация днес е достигнат абсолютен рекорд на цената на тока за бизнеса - 1200 лв. за мегаватчас. „А при лошия модел „Борисов” беше 80 лв. Това е колапс за икономиката. Но така ще бъде, докато не им свърши далаверата, защото в момента на границата тече чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно, слънчоглед. Няма никакъв контрол”, каза Борисов. И допълни, че високата тарифа за електроенергията се дължи на това, че „крадат”. „Иначе въглищата, миньорите, централите са български и нищо не налага вдигане на цената”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Газът се вдигна с 32%. За август цената ще е 60% по-скъпа. Тогава партийният КЕВР ще мълчи", добави Борисов.

"Нас не ни е страх от Бойко Рашков - година и половина лъжехме, ядохме хора и какво ли още не... Рашков иска да е в КПКОНПИ, за да им пази откраднатите пари. Те обаче не знаят той какъв човек е, или ще им вземе всичко, или ще ги държи с това. Явно в България единственото важно днес е ще има ли Рашков КПКОНПИ. Ние ще му вярваме ли? Това независима организация ли е? Вождът на "промяната" да разследва другите. Нашият полезен ход какъв е? За съжаление няма оправяне. Много работи има за оправяне на това, което направи "промяната". Поне още 5 млрд. им трябват докрая на годината. Вчера мафията си направи правителство. ИТН последно мафия ли са или не са? Преди 10 дни те казаха, че ИТН е мафия. Сега преговарят с мафията", каза Борисов.

 Той отрече партията му да има вина за неприемането на важни закони в парламента. „Казват, че заради нас не са приели 22 закона, а те не са ги написали, както установиха и журналисти в София. Ние подкрепихме всички тежки решения”, заяви Борисов.