Ние няма да се коалираме с БСП. Това каза на брифинг пред журналисти в Петрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ има много ясна политика. Ние досега сме били в коалиция два пъти – с „Демократична България“ и с „Патриотичния фронт“, защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре дори да се разговаря с БСП, коментира Борисов. По думите му партията му няма да реагира добре да се водят преговори за коалиционно управление с БСП и ДПС. Борисов добави, че след предсрочните парламентарни избори, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще останат в изолация.

"Гледах мостовете, тунелите, които стоят... беше ми тъжно. Две години застой, това са фактите, които ни донесе "Промяната“, каза още Бойко Борисов.

Той постави и добра оценка на последното служебно правителство и отбеляза, че те са работили и по времето на управлението на ГЕРБ.

"Гълъб Донев е умерен, прагматичен, дисциплиниран, човек, който си върши работата. Такъв е бил години наред и при нас“, продължи Борисов.

Той изтъкна, че само някоя "болна глава" може да го заподозре във връзки с президента Румен Радев.

"Същото, което направиха в държавата, ще направят и градовете. Имаме шанса по Конституция, че Радев може да направи служебни правителства. А в градовете не може“, отбеляза и предупреди, че страната ще изпадне в тотален хаос и буквално ще бъде счупена.

"Точно с 1 лев падна бензинът с отивате от власт на "Промяната“. Кой доведе галопиращата инфлация? Политиката на Асен Василев. Намериха време да си намерят "Джемкорп“, да се финансират дебело по втория начин, заобикаляйки закона от други фирми. Извинявайте, не им задавате въпроса, ако вие сте добрите, другите партии лошите българи ли ще бъдат? Те как делят хората?", припомни Бойко Борисов.

"Газпром“ няма да обжалва, че преминахме от евро и долари в рубли. Нямат основание, продали са си газа на 130% цена. Само по това може да разберете докъде са я докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме 30% по-скъп газ, пак руски. "Лукойл“ затова отчита рекордни резултати. От единия джоб ти взимат 1 лв., а в другия ти дават 25 ст., добре ли е?, попита Бойко Борисов.

"Те се обединяват, защото разбраха, че по отделно не могат да победят ГЕРБ“, коментира и обединението между ДБ и ПП.

“Аз съм категорично ясен - това е много лошо сигнал, който дават като политици, прехвърляйки всичко върху местните избори. Всички искат да работят с нас сега, защото видяха - две години разруха“, подчерта той.

“Аз им предлагам предизборно споразумение по важните теми“, завърши Борисов и предупреди, че България върви по пътя на президентска република.