Президентът Румен Радев е на посещение в Германия. Началото на визитата на държавния глава в Берлин започна със среща с българската общност. На нея сънародниците ни попитаха президента за отношенията му с правителството и доверието му към кабинета.

Радев ще бъде в Германия на тридневно посещение

“С моето говорене не държа да сваля правителството. Но е много важно за едно правителство, което идва с големи обещания да спазва обещанията си, да няма сиви зони, да няма скрити процеси”, заяви Радев.

Той призна, че имат разминавания с кабинета по определени теми.

“Аз съм се обявил категорично с много ясна позиция за нашите братя в РС Македония. Имаме известни разминавания, но аз ще продължа да следвам тази позиция. От това ще зависят и отношенията ми с правителството”, категоричен бе Радев. “Винаги съм се придържал към своите конституционни права, не съм бил опозиция на никоя власт, а коректив”, допълни той. 

Политиката на „Булгаргаз” е извън икономическата и управленската логика

По повод предстоящите протести, президентът напомни на властта, че кризите се решават с диалог.

“В ситуация сме на много тежки кризи. Важно е да има диалог. Когато бизнеса иска срещи - да се чува и да се вижда какво искат българите”, призова държавният глава. 

Отново апелира и правителството да потърси спешно решение за намирането на самолети, които да пазят небето ни докато поръчаните Ф16 блок 70 пристигнат, информират от Нова. Според Радев, България не трябва да губи своите отбранителни способности.