Задържаният за убийството на Кристина е с две условни присъди заради ревност – за заплахи и палеж на кола, което е в разрез със закона. Такова мнение изрази в студиото на „На Фокус” разследващият журналист Слави Ангелов. Припомняме, че тялото на жената беше намерено в багажник на кола в София. 

Откриха труп в багажник на кола

„Това не е нормално. Първата ти присъда може да е условна, защото си с чисто съдебно минало, но втората трябва да е ефективна. Имаме разпад на държавността. Политици, които не може да формулират проблемите, а пък камо ли да ги решат. Живеем в анархия”, заяви Ангелов.

Убиецът на Кристина я заплашил с думите: "Като се прибереш, ще завариш трупове"

По думите му подобни случаи станаха нещо обичайно у нас.

„Това е българската нормалност. Този човек иска да бъде освободен, за да си изчисти името. Тоест, той дори не смята, че е направил нещо лошо. В България няма правосъдие и затова всички тези хора смятат, че няма да бъдат наказани. Този пример е идиотски с това, че жертвата работи в помощ на полицията, докато е жива. Тя е написала бележка, ако нещо се случи с нея”, допълни журналистът.

Според него дори да се направи съдебна реформа, тя няма да е достатъчна, за да се оправят проблемите в държавата.

„Нашите политици са се вторачили в прокуратурата. Искат да правят реформа. Това обаче не е достатъчно. Независимо, че има много смели и работещи прокурори, има бездействие и корупция”, уточни Слави Ангелов. 

Той коментира и новината, че Даниел Димитров-Релето, познат като член на групата за отвличания „Наглите“, излезе от ареста срещу парична гаранция. 

„Тези неща стават тихомълком. Разбираме, че са излезли от затвора, когато направят друго престъпление. България е в много тежък и сложен период на своето развитие. Разполагаме с най-ниското ниво политици от демократичните промени насам”, твърди журналистът.