БСП отдавана се отказа от името "Коалиция за България", малко е нередно да искат права върху наименованието. Не разбирам позицията на Нинова. Как може да твърди, че нещо ѝ е откраднато, след като не е нейно. Това не е “Техноимпекс”, от който може нещо да се открадне. Това е политика, заяви лидерът на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ. 

"За политика сме от скандал в скандал. Само форматът "Коалиция за България" говори за мир в Европа. Ще отстояваме сигурна и силна Европа в европарламента", каза още той. 

"Обърнахме се писмено към БСП, да сформираме коалиция, за да "пометем" ГЕРБ. Това управление е отровно, а несъгласието им за коалиция, ми намеква, че опозицията работи за ГЕРБ", допълни лидерът на АБВ. 

"България няма адекватни инструменти за самозащита. Не можем да защитим интереса си, а хленчим някой да ни се извини", разкри Петков. 

"България трябва да се пребори с корупцията и европейските ценности. Цветанов стана жертва на лакомията. Скандалът с апартаментите не донесе нищо добро на БСП. Изпусна се реалният дебат за политиките", завърши Румен Петков.