Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив преди балотажа между Костадин Димитров и Ивайло Старибратов. Очаква се всеки момент той да даде изявление.

Минути преди това той пусна снимка, на която Костадин Димитров е стиснал ръката на Славчо Атанасов, а Борисов позира зад тях. Над снимката той е написал „Партньори”.

Това е ясен знак, че Атанасов ще подкрепи Костадин Димитров на балотажа, въпросът е дали формациите зад него също ще го сторят.

„Няма по-лошо от това да направиш непоискано добро и дадеш непоискана подкрепа. След като нямаме общо решение за изборите в страната, нека нашите избиратели да гласуват по съвест на балотажите на кметския вот”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса зад кой от двамата кандидати за кмет на София ще застане партията му преди втория тур на местните избори в неделя.

Борисов подчерта, че ПП-ДБ не са призовали за подкпрепа за номинирани от ГЕРБ кандидат-кметове дори в градовете, в които представители на коалицията не са стигнали до балотаж.

„По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност, както каза Хекимян. В София 3 години се водеше целенасочена атака от всички срещу Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. Най-добрият начин да си върнем София като я загубим. Сега ние ще я спасим от „спасителите”, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Той определи резултатите на ГЕРБ на местния вот като "отлични на фона на останалите". "Всички партии вървят надолу, дори "Възраждане“, подчерта Борисов.

Той коментира и решението на ВАС да има машинен вот на изборите на 5 ноември като заяви, че го приема и се надява "да не направят нещо, което да огорчи всички".